Mire szolgál a sokkoló hűtő?

Mire szolgál a sokkoló hűtő?

Éttermek, illetve bármilyen, ételkészítéssel és -tartósítással foglalkozó vállalkozás alapvető felszerelései közé tartozik a sokkoló hűtő, de aki nem ezekben az iparágakban dolgozik, talán még nem is hallott róla. Pedig rendkívül hasznos, ha szeretnénk egy étel, vagy alapanyag állagát megőrizni a fagyasztás alatt.

Aki fagyasztott már le főtt burgonyát az otthoni hűtőszekrényében, az tudja, hogy kiolvasztás után kásás állaga lesz, ami a fagyasztásnak, pontosabban a sebességének köszönhető. A sokkoló hűtő éppen ezt az állagváltozást védi ki azáltal, hogy a belé helyezett ételt a lehető leggyorsabban, maximum 240 perc alatt hűti le a kívánt hőfokra; az előírások szerint ez +75°C-ról -18°C-ra hűtést jelent. Amennyiben az étel ennél hidegebb, a fagyasztás ideje is lerövidül, ami nem csak a munka hatékonyságát növeli, de a készétel minőségét is megőrzi, így – kiolvasztás után – olyan marad, mintha frissen készült volna.

Amennyiben sokkoló hűtőt szeretne vásárolni, tekintse meg kínálatunkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Comments are closed.